De essentie van het vak taxateur is het waarderen van vastgoed en het geven van een passend advies daarover. Toch vraagt het verwerken van taxatiedata nog altijd veel tijd. Jouw vak als taxateur is in een hoog tempo aan het veranderen. Tijdrovend werk wat voorheen nog handmatig werd gedaan, wordt veelal geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Ook taxatiedata en informatie over huurcontracten worden steeds meer digitaal. Niet alleen voor taxateurs wordt het speelveld steeds meer 'datadriven', ook banken baseren hun dienstverlening steeds meer op digitale gestandaardiseerde data. 

Zij vragen jou tegenwoordig om deze data aan te leveren via SBR Nexus. En dan ook nog volgens één standaard en niet meer volgens jullie eigen datamodel. Dat is een forse verandering, maar door het gebruik van SBR Nexus behoort de tijdrovende taak van het verzamelen, structureren en het invoeren in modellen en rapporten tot het verleden. En dat geeft jou de mogelijkheid om je vooral bezig te houden met de essentie van je vak: waarderen en adviseren! Ben jij er al klaar voor? Sluit je aan!

Rapportagesoftware met functionaliteit Taxatierapport

Flux

Bezoek website

Ondersteunt digitale handtekening

Kate Innovations

Bezoek website

Ondersteunt digitale handtekening

Aansluiten in 3 stappen

Sluit je aan op het netwerk van SBR Nexus en deel taxatiedata makkelijk en veilig. Wil je meer informatie?
Lees dan eerst de uitgebreidere handleiding voor het aansluiten voor intermediairs.

Wil je direct aansluiten? In 3 eenvoudige stappen ben jij er klaar voor!


Check je software

Zorg ervoor dat je met je software SBR-taxatiedata kunt verzenden


Zorg voor een PKI certificaat

Meld je aan via een trusted application (Flux) of zorg voor een geldig PKIOverheid-certificaat.
Meer informatie


Aanmelden via aansluitportaal

Meld je aan via het aansluitportaal

Digitale handtekening

SBR Nexus maakt het mogelijk om taxatierapporten digitaal ondertekend aan te leveren bij de banken. Een rapport kan worden ondertekend door twee taxateurs of door een taxateur en een controlerend taxateur. Het is daardoor niet meer nodig om een PDF of papieren rapport aan te leveren.

In het overzicht van de rapportagesoftware pakketten is aangegegeven of een pakket het aanleveren van digitaal ondertekende taxatierapporten ondersteunt. De keuze voor wel of niet digitaal ondertekenen blijft afhankelijk van de wensen en eisen van de uitvragende bank.

Taxonomieën

Steeds meer bedrijven en organisaties baseren hun dienstverlening op data die digitaal wordt ontvangen én in de systemen wordt verwerkt. Dat kan alleen als de ontvangen data gestandaardiseerd is. Het komen tot één standaard, één systematische ordening van gegevens is daarvoor een must. Dit heet een taxonomie. SBR Nexus stelt de taxonomieën met betrokken partijen vast en onderhoudt deze periodiek. Benieuwd naar de meest recente taxonomieën? Je vindt ze allemaal op de pagina taxonomieën. 

logo werken met SBR Nexus
Maak kenbaar aan je klanten dat je met SBR Nexus werkt.
Klik hier om bovenstaand logo te downloaden