Dit is het laatste nieuws

Succesvolle digitale uitwisseling huurinformatie via Mijn Data, Mijn Business

12 May 2021
Mijn Data, Mijn Business

Nieuwe koppelingen vastgoedmanagementsystemen vergroten mogelijkheden digitaal aanleveren huurinformatie...

De eerste digitale uitwisselingen van huurinformatie via het nieuwe portaal Mijn Data, Mijn Business zijn geslaagd na een eerdere pilot met ABN Amro, ING Real Estate Finance en Rabobank. Vastgoedondernemers kunnen vanaf nu hun huurinformatie via Property Pass delen met ING Real Estate Finance en Rabobank. Maurits Cammeraat, CCO SBR Nexus: “Deze eerste digitale aanlevering is een belangrijke stap om het uitwisselen van huurinformatie in de vastgoedketen gemakkelijk, veilig en volledig papierloos te laten verlopen. De klant blijft altijd de eigenaar van deze gegevens en kan zelf aangeven met wie hij deze wil delen.” Naast aanleveringen via Property Pass worden binnenkort de eerste bestaande vastgoedmanagementsystemen gekoppeld, waarmee het aanleveren van huurinformatie nog makkelijker wordt.

Banken en andere financiers gaan in de toekomst steeds vaker hun klanten vragen digitaal informatie aan te leveren. Bart Jan Holleman, Senior Sectormanager Innovatie Bouw & Vastgoed bij Rabobank: “Vastgoedondernemers en -managers moeten vastgoeddata, waaronder huurinformatie vaak meerdere keren per jaar aanleveren bij verschillende partijen. Het verzamelen en verwerken van vastgoeddata en meer specifiek huurinformatie, kan soms een hele klus zijn. Huurinformatie wordt op verschillende manieren aangeleverd en handmatig verwerkt. Dit is een tijdrovend, kostbaar en bovendien foutgevoelig proces.” Jos Jonkers, Directeur Operations bij ING Real Estate Finance: “Met het digitaal aanleveren van huurinformatie gaan processen sneller, beter en goedkoper en dat levert de ondernemer ook weer voordeel op.”

Property Pass
De eerste digitale uitwisseling van huurinformatie via Mijn Data, Mijn Business is gedaan vanuit een koppeling met Property Pass. In Property Pass kunnen vastgoedeigenaren hun huurinformatie verzamelen, structureren en digitaliseren. Doordat alle huurinformatie voor de vastgoedondernemer op één plek wordt samengebracht is het handmatig verwerken en delen van deze informatie naar de toekomst toe niet meer aan de orde.

Nieuwe koppelingen software
Om op korte termijn naast Property Pass het aanleveren van huurinformatie via bestaande vastgoedmanagementsystemen, waaronder Aareon REMS en Bloxs, te ondersteunen worden op dit moment hiermee koppelingen gemaakt met Mijn Data, Mijn Business. Cammeraat: “Wij verwachten komend jaar meer vastgoedmanagementsystemen aan te sluiten op Mijn Data, Mijn Business om het aanleveren van huurinformatie zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de vastgoedondernemer.”