Dit is het laatste nieuws

SBR Nexus lanceert met Mijn Data, Mijn Business één portaal voor data-uitwisseling zakelijke markt

15 April 2021
Mijn Data, Mijn Business

Ondernemingen kunnen voortaan via één portaal hun zakelijke gegevens veilig en makkelijk uitwisselen volgens de SBR-standaarden. Het platform met de naam: Mijn Data, Mijn Business (MDMB) is het eerste portaal voor de zakelijke markt waarbij verschillende financiële partijen aangesloten kunnen worden, waaronder de banken. Naast jaarrekeningen, wordt steeds vaker niet-financiële informatie opgevraagd zoals huurcontracten en duurzaamheidsdata. De noodzaak om met een eenduidig datastelsel te werken wordt steeds groter. SBR Nexus, het instituut voor SBR-standaarden in de financiële sector, is merkeigenaar van MDMB.

SBR Nexus lanceert met Mijn Data, Mijn Business één portaal voor data-uitwisseling zakelijke markt

Nieuwe technologie en de daarmee samenhangende digitalisering zorgt ervoor dat ondernemers de komende jaren steeds vaker, meer en nieuwe vormen van gegevens moeten uitwisselen met verschillende organisaties in de zakelijke markt. Maurits Cammeraat, CCO SBR Nexus: “Op dit moment is er niet één portaal voor data-uitwisseling in de private sector. En dat terwijl de groei van de digitale aanlevering van gegevens vraagt om een eenduidig stelsel, dat ook nog voldoet aan de marktstandaard: Standard Business Reporting (SBR). Met de introductie van MDMB is de nieuwe norm voor het digitaal uitwisselen van zakelijke data neergezet.”

Cammeraat: “Met MDMB kunnen 1,2 miljoen ondernemers in Nederland makkelijk, snel en veilig data uitwisselen volgens de marktstandaard met hun bank en andere financiële partijen”

Waarde eigen data
Op dit moment werken ondernemers vaak met meerdere informatiesystemen, losse Pdf's of kasten vol ordners. En de dienstverlener wordt vaak ingeschakeld om de data-aanvraag in orde te maken op basis van deze verschillende vormen van input. Hiermee valt veel tijd te besparen die nu verloren gaat aan het aanleveren en onderhouden van zakelijke gegevens. Ondernemingen en hun dienstverleners hebben profijt van gestroomlijnde processen en er baat bij dat aanvragen voor zakelijke gegevens zo eenvoudig en soepel mogelijk verlopen. Bovendien hebben ondernemers geen grip op financiële gegevens en geen kennis over de eigen 'big'-data om ten gunste van het bedrijf in te zetten. Cammeraat: “Eén portaal levert direct winst in tijd, geld en energie op. En op termijn meer data-inzicht om ondernemerskansen te benutten, zoals efficiëntere processen, het verlagen van kosten en het ontwikkelen van nieuwe producten.”

Eerste financiële partners
MDMB is al een vaste partner voor onder andere de grote banken zoals ABN AMRO, ING en Rabobank. De komende tijd wil de organisatie verder groeien door ook andere partijen zoals alternatieve financiers, overheids- en brancheorganisaties aan te sluiten. Cammeraat: “MDMB is een groeiend, open digitaal platform zodat op den duur steeds meer ondernemers en organisaties op basis van betrouwbare, gevalideerde en gestandaardiseerde data zaken met elkaar kunnen doen.”

Ga naar mijndatamijnbusiness.nl!