Dit is het laatste nieuws

Digitale uitwisseling huurinformatie via Mijn Data, Mijn Business nu ook met ING Real Estate Finance

14 December 2021
Mijn Data, Mijn Business

Vastgoedondernemers kunnen per direct hun huurinformatie veilig en volgens de SBR-standaarden digitaal delen met ING Real Estate Finance via Mijn Data, Mijn Business.

De koppeling van de bank met het zakelijke data-uitwisselportaal volgt op de succesvolle aansluiting begin 2021 van RabobankMaurits Cammeraat, CCO SBR Nexus: “Ondernemers die al met het portaal werken zijn positief, vooral vanwege de eenvoud. We zijn verheugd dat nu ook klanten van ING Real Estate Finance snel en gestandaardiseerd hun huurinformatie kunnen aanleveren.”

Gestroomlijnd proces

Jos Jonkers, directeur Business Development bij ING Real Estate Finance: “Wij vragen steeds vaker onze klanten om digitaal informatie aan te leveren. Dit proces willen we zo inrichten dat het soepel verloopt en kostbare tijd bespaart. De noodzaak om met een eenduidig datastelsel te werken wordt dus steeds groter. Wij geloven dat digitale gegevensuitwisseling volgens de SBR-standaard een oplossing biedt aan bedrijven en ondernemers om op een eenvoudige, snelle en veilige manier gegevens uit te wisselen. Mijn Data, Mijn Business is het eerste portaal voor de zakelijke markt waarbij accountants, financiële partijen, taxateurs en vastgoedmanagementsystemen zijn aangesloten. Zo profiteren onze klanten maximaal van een gestroomlijnd proces bij het uitwisselen van zakelijke gegevens.”

Cammeraat: “Vastgoedondernemers moeten vastgoeddata, waaronder huurinformatie, vaak meerdere keren per jaar aanleveren bij verschillende partijen. De aansluiting van een nieuwe financiële partner bij Mijn Data, Mijn Business is goed nieuws. Het proces wordt niet alleen versneld, het wordt ook makkelijker om op meerdere uitvragen te reageren. Eenzelfde dataset kan immers ook weer gedeeld worden met een van de andere aangesloten partijen. De klant heeft bovendien de regie. Hij is de eigenaar van deze gegevens en kan zelf aangeven met wie hij deze wil delen.”

Property Pass

De digitale uitwisseling van huurinformatie via Mijn Data, Mijn Business verloopt via een koppeling met Property Pass. In Property Pass kunnen vastgoedeigenaren hun huurinformatie verzamelen, structureren en digitaliseren. Doordat alle huurinformatie voor de vastgoedondernemer op één plek wordt samengebracht, is het handmatig verwerken en delen van deze informatie in de toekomst niet meer aan de orde. De verwachting is dat op korte termijn de eerste bestaande vastgoedmanagementsystemen, waaronder Aareon REMS, Bloxs, Informant en Owner, worden gekoppeld met Mijn Data, Mijn Business. Klanten die gebruik maken van deze systemen, kunnen dan ook gestandaardiseerd hun huurinformatie via Mijn Data, Mijn Business aanleveren.