Dit is het laatste nieuws

Webinar 28 mei SBR Nexus i.s.m. Rabobank; vragen en antwoorden!

29 May 2024
Algemeen

In samenwerking met Rabobank heeft er op 28 mei 2024 een webinar plaatsgevonden. Hierbij werden de ins en outs van het verwerkingsproces van de jaarrekening via SBR besproken. Tijdens het webinar zijn er een aantal vragen gesteld die je in dit artikel kunt terugvinden. 

V: Er werd gezegd "Belangrijkste data!". Houd dat in dat een xbrl-bestand NIET 1 op 1 wordt overgenomen in banksysteem? 

A: Rabobank gebruikt voor de data analyse een gedeelte van de regels uit een jaarrekening, dit benoemt de bank als de belangrijkste. Daarnaast wordt alle aangeleverde informatie gebruikt voor de desk analyse. 

V: Ik zag net dat één van de doelstellingen "duurzaamheid" is. Waarom maakt SBR het geheel duurzamer?  

A: We zien SBR bijdragen aan efficiënte manier van aanleveren. Hierdoor verbetert de datakwaliteit en neemt het aantal fouten aanzienlijk af. Het geheel wordt hierdoor transparanter. Ondernemers hebben er ook voordeel bij, zij weten sneller waar zij aan toe zijn. Op meerdere vlakken zien we dus duurzaamheid.  

V: In welk data format wordt de data opgeslagen en verwerkt aan de kant van de bank? XBRL, XML, data warehouse? 

A: Binnen de bank wordt het XBRL bestand doorgemapt naar het data warehouse binnen de bank. Medewerkers kunnen een gerenderd rapport raadplegen in het klantsysteem van de bank.  

V: Stemt de Rabo zijn nieuwe wensen ook af met ING en ABN AMRO zodat een identieke / consistente benadering aanwezig is? 

A: Jazeker, daarvoor is SBR Nexus de ketenregiseur. Hierin vatten we de wensen en eisen van de banken samen te voegen en dit op 1 consistente wijze op te stellen.  

 

Indien er verdere vragen en/ of opmerkingen zijn hierover, laat het vooral weten aan Frank van Giessen, Partnermanager Accountants. 

Veel gestelde vragen en antwoorden over de FT18

SBR Nexus zet zich samen met haar partners in om het aanleveren van jaarrekeningen via SBR steeds makkelijker te maken. In februari 2024 is de laatste financieringstaxonomie FT 18 geïmplementeerd door de meeste...

15 March 2024
Algemeen

Rabobank, ING en ABN Amro over de SBR Jaarrekening

Banken stellen de SBR Jaarrekening ook als norm en vragen er actief om bij ondernemers.

In deze video leggen ABN Amro, Rabobank en ING het belang uit van digitale uitwisseling van financiële gegevens. Snel, veilig...

26 January 2021
Algemeen