Dit is het laatste nieuws

SBR Nexus lanceert whitepaper duurzaamheids-rapportages

08 July 2021
Algemeen

Om de klimaatdoelstellingen van Parijs 2030 te halen is er 6,35 biljoen euro per jaar nodig. De financiële sector speelt dus een centrale rol in de transformatie naar een koolstofarme economie.

Bijvoorbeeld door de klimaatrisico's van een bedrijf mee te nemen in de prijsstelling van leningen. Echter: uit een recente pan-Europese benchmarkstudie blijkt dat de kwaliteit van duurzame gegevens een grote zorg is: we kunnen dus niet oordelen op basis van de huidige duurzaamheidsdata. “Het standaardiseren van duurzaamheidsrapportages zou een oplossing kunnen bieden”, vertelt Sander Middendorp, CEO van SBR Nexus.

Samen met Capgemini Invent heeft SBR Nexus onder andere de verschillende operationele modellen van duurzaamheidsrapportages nader onderzocht. Benieuwd hoe de financiële sector eerste stappen kan zetten bij het standaardiseren van duurzaamheidsrapportages?

Benieuwd geworden? Lees hier de whitepaper 'Sustainability Reporting'.

 

Rabobank, ING en ABN Amro over de SBR Jaarrekening

Banken stellen de SBR Jaarrekening ook als norm en vragen er actief om bij ondernemers.

In deze video leggen ABN Amro, Rabobank en ING het belang uit van digitale uitwisseling van financiële gegevens. Snel, veilig...

26 January 2021
Algemeen

Digitaal aanleveren, juist nu!

De Coronacrisis is voor ondernemers een uitdagende periode. In veel branches leiden de maatregelen tot sluiting, minder omzet of nieuwe initiatieven. Het aantal ondernemers wat een beroep doet op een van de banken...

22 April 2020
Algemeen