Dit is het laatste nieuws

Nieuw entrypoint gecombineerde jaarcijfers

28 October 2022
Algemeen

Binnen de kredietverlening komen hybride financieringsstructuren steeds vaker voor, zoals maatschappen met persoonlijke ondernemingen in combinatie met een B.V.

Voorheen werden door bankmedewerkers de jaarrekeningen bij elkaar opgeteld om te komen tot gecombineerde jaarcijfers. Dit is niet meer toegestaan op basis van de richtlijnen van de toezichthouder. 

Daar waar het niet mogelijk is om voor een groep ondernemingen de jaarcijfers te consolideren is samen met de NBA toegewerkt naar een kader en bijbehorende instructie om gecombineerde jaarcijfers op te stellen. Een voorbeeld hiervan is een Melkveehouderij in combinatie met een Bed and Breakfast.

SBR Nexus heeft het entrypoint ontwikkeld om deze jaarcijfers ook bij de bank digitaal aan te kunnen leveren, waarmee voldaan wordt aan de wensen van de bank. Het entrypoint is opgenomen in de  financierentaxonomie 17 bèta die op 17 oktober is gepubliceerd. 

Wil je meer weten over het entrypoint of heb je vragen? Neem dan contact op met Lilian Sep of Jos Eveleens

Veel gestelde vragen en antwoorden over de FT18

SBR Nexus zet zich samen met haar partners in om het aanleveren van jaarrekeningen via SBR steeds makkelijker te maken. In februari 2024 is de laatste financieringstaxonomie FT 18 geïmplementeerd door de meeste...

15 March 2024
Algemeen

Rabobank, ING en ABN Amro over de SBR Jaarrekening

Banken stellen de SBR Jaarrekening ook als norm en vragen er actief om bij ondernemers.

In deze video leggen ABN Amro, Rabobank en ING het belang uit van digitale uitwisseling van financiële gegevens. Snel, veilig...

26 January 2021
Algemeen