Dit is het laatste nieuws

Nextens: efficiëntie en gemak in het aanleveren van jaarrekeningen

21 May 2024
Interviews

Toby van der Velden, Product Manager bij Nextens, neemt ons mee in de wereld van softwareontwikkeling voor het aanleveren van jaarrekeningen. Hij is inmiddels 5 jaar werkzaam bij Nextens. Begonnen als een bijbaan naast zijn master, vervolgens klom hij op tot Product Manager, waar hij nu verantwoordelijk is voor alle fiscale applicaties en andere belangrijke aspecten zoals SBR en KvK. 

Nextens: efficiëntie en gemak in het aanleveren van jaarrekeningen

In zijn rol fungeert Toby als brug tussen de ontwikkeling van de software en de veranderingen in wet- en regelgeving. Samen met zijn teams behandelen ze diverse vraagstukken, van technische details zoals de toevoeging van nieuwe taxonomieën tot de impact van fiscale veranderingen op de software, en anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. 

Een belangrijk aspect van hun werk is het ontvangen van specificaties van SBR Nexus. Deze specificaties vormen de basis voor het aanpassen van de software, waarbij Toby en zijn team ervoor zorgen dat alle veranderingen naadloos geïmplementeerd worden. 

Wat Nextens onderscheidt, is de gebruiksvriendelijkheid van hun software. “Het gebruik van ons softwarepakket is heel overzichtelijk”, geeft Toby aan. “Door het systeem kunnen gebruikers eenvoudig een overzicht krijgen van hun klanten en de bijbehorende aanleververantwoordelijkheden. Ze kunnen aanvragen doen, machtigingen aanvragen en alle andere benodigde handelingen verrichten, allemaal vanuit één systeem. Hierdoor worden tijdrovende processen zoals apart inloggen bij verschillende portals overbodig. Ook maakt dit de veelgehoorde klacht dat het ingewikkeld is om jaarrekening aan te leveren via SBR verleden tijd. De software haalt automatisch alle benodigde gegevens uit eerdere invoer, waardoor het proces aanzienlijk vereenvoudigd wordt. Het aanleveren van jaarrekeningen via SBR wordt zo een moeiteloze stap in het proces.” Het is mogelijk om de data waar nodig aan te vullen. Ook is het mogelijk om de data te laten controleren en accorderen door bijvoorbeeld de klant zelf voordat hij wordt verstuurd.  

Bij Nextens staat gebruikersfeedback centraal. Nieuwe functionaliteiten worden getest en ontwikkeld in samenwerking met gebruikers, waardoor de software voortdurend verbeterd wordt op basis van echte behoeften en ervaringen. “Ik hoor eigenlijk weinig terug van de gebruikers, en dat is een goed teken. Want ik hoor pas van ze als het niet goed gaat”. Deze aanpak heeft geleid tot een indrukwekkend resultaat: vorig jaar werden alle jaarrekeningen die via Nextens zijn verstuurd via SBR in één keer correct aangeleverd, met een score van 0 fouten op meer dan 1.000 aanleveringen. 

Een recente toevoeging aan de software van Nextens is de module voor natuurlijke personen. Dankzij deze module is Nextens voor ieder bedrijf geschikt om hun jaarrekening aan te leveren via SBR. “Probeer het eens uit en kijk hoeveel tijd het je kan besparen!” zegt Toby. De voordelen op het gebied van efficiëntie en veiligheid zijn overduidelijk, en met de gebruiksvriendelijke software van Nextens wordt het aanleveren van jaarrekeningen via SBR een eenvoudige en gestroomlijnde stap in het proces. 

Ralph Verhelst: secuur met security

Wat hebben een IT-architect en een accountant met elkaar gemeen? Ze zijn allebei Pietje Precies als het aankomt op data. En terecht ook. Daarom stellen we graag IT-architect Ralph Verhelst aan je voor, want als er...

12 January 2024
Interviews