Dit is het laatste nieuws

Webinar “Digitalisering van banken en de impact op accountants”

23 March 2021
Algemeen

Op 16 maart jl. heeft het webinar “Digitalisering van banken en de impact op accountants” plaatsgevonden. Een initiatief vanuit SBR Nexus, voor accountants en medewerkers van de top30 accountantskantoren die hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvingen.

Het doel van het webinar was om het beeld vanuit de banken te schetsen: hoe zij bezig zijn met digitalisering en het gebruik van standaard- en gestructureerde data. Eén van de onderdelen binnen dit onderwerp is het opstellen en verzenden van de SBR Jaarrekening wat direct effect heeft op de accountants, daarom is het van belang dat dit onderdeel wordt van het vaste werkproces van accountants (voor zover dat nog niet het geval is).

Laurens de Vos - Head of Customer Loyalty Business Lending bij ING:
"Als banken meer data kunnen binnenhalen op een digitale, gestandaardiseerde manier dan staat er niets meer in de weg om ook op grotere schaal SBR Jaarrekeningen op te vragen en te gebruiken. Niet alleen jaarlijks de jaarcijfers maar bijvoorbeeld ook bij financieringsaanvragen, etc ." 

Benieuwd? Het webinar is terug te zien via deze link.

Vragen of opmerkingen?
Neem voor meer informatie contact op met Annemarie van der Pol of Lilian Sep.

Rabobank, ING en ABN Amro over de SBR Jaarrekening

Banken stellen de SBR Jaarrekening ook als norm en vragen er actief om bij ondernemers.

In deze video leggen ABN Amro, Rabobank en ING het belang uit van digitale uitwisseling van financiële gegevens. Snel, veilig...

26 January 2021
Algemeen

Digitaal aanleveren, juist nu!

De Coronacrisis is voor ondernemers een uitdagende periode. In veel branches leiden de maatregelen tot sluiting, minder omzet of nieuwe initiatieven. Het aantal ondernemers wat een beroep doet op een van de banken...

22 April 2020
Algemeen