Dit is het laatste nieuws

FT14 live

04 February 2020
Algemeen

Nieuwe Financieren Taxonomie (FT14) gaat live!

De definitieve versie van de Financieren Taxonomie (FT14) is in december 2019 gepubliceerd. De vernieuwde SBR Jaarrekening is positief ontvangen en na uitvoerige tests zijn er een minimaal aantal wijzigingsvoorstellen ingediend en verwerkt. Naast aanpassingen op de Nederlandse Taxonomie zijn ook de wensen van intermediairs en geldgevers verwerkt in de finale versie.

Op 14 februari a.s. zijn ABN Amro en Rabobank klaar om FT14 rapportages te kunnen ontvangen. Vanaf 24 februari is ook ING klaar om de FT14 te ontvangen.

Voor softwareleveranciers breekt nu de periode aan waarin zij veranderingen ten opzichte van de vorige taxonomie gaan doorvoeren in de software. De software moet het mogelijk maken om FT14 rapportages op te stellen en/of te versturen naar uitvragende partijen.

Meer gedetailleerde en technische informatie over de FT14 is te vinden op de pagina Financieren Taxonomie14 op de website van SBR Nexus. 

Voor vragen kun je terecht bij de supportdesk van SBR Nexus, via support@sbrnexus.nl of 085-1307282

Rabobank, ING en ABN Amro over de SBR Jaarrekening

Banken stellen de SBR Jaarrekening ook als norm en vragen er actief om bij ondernemers.

In deze video leggen ABN Amro, Rabobank en ING het belang uit van digitale uitwisseling van financiële gegevens. Snel, veilig...

26 January 2021
Algemeen

Digitaal aanleveren, juist nu!

De Coronacrisis is voor ondernemers een uitdagende periode. In veel branches leiden de maatregelen tot sluiting, minder omzet of nieuwe initiatieven. Het aantal ondernemers wat een beroep doet op een van de banken...

22 April 2020
Algemeen