Dit is het laatste nieuws

Ernstige kwetsbaarheid gevonden in Apache Log4j - SBR Nexus niet geraakt

20 December 2021
Algemeen

Recentelijk heeft Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC-NL) bekend gemaakt dat er een ernstige kwetsbaarheid gevonden is in Apache Log4j. 

Deze software wordt veel gebruikt in webapplicaties en allerlei andere systemen. Door deze kwetsbaarheid kunnen aanvallers (hackers) mogelijk de rechten van webservers op afstand misbruiken, met potentieel schade als gevolg. Apache en andere productleveranciers zijn op dit moment druk bezig met het onderzoek naar welke producten vatbaar zijn voor deze kwetsbaarheid. Hierna worden zo snel mogelijk updates beschikbaar gesteld om de kwetsbaarheid te verhelpen. De NCSC houdt een lijst bij met alle getroffen applicaties, deze is hier te vinden.

 

Gelukkig is er na onderzoek, in samenwerking met onze leveranciers, gebleken dat wij geen gebruik maken van de getroffen applicaties en component Log4j. Desondanks blijft ons Security Team de situatie goed monitoren.

Heb je hierover vragen? Neem dan contact op met onze supportdesk via 085-1307282 of support@mijndatamijnbusiness.nl.

Rabobank, ING en ABN Amro over de SBR Jaarrekening

Banken stellen de SBR Jaarrekening ook als norm en vragen er actief om bij ondernemers.

In deze video leggen ABN Amro, Rabobank en ING het belang uit van digitale uitwisseling van financiële gegevens. Snel, veilig...

26 January 2021
Algemeen

Digitaal aanleveren, juist nu!

De Coronacrisis is voor ondernemers een uitdagende periode. In veel branches leiden de maatregelen tot sluiting, minder omzet of nieuwe initiatieven. Het aantal ondernemers wat een beroep doet op een van de banken...

22 April 2020
Algemeen